April 9, 2012

"Jangan Pandang-Pandang"

Salam ^_^V


Ada sesapa dah tengok cerita "Jangan Pandang-pandang" ? Apa?? Belum ??! Ouwh. Anda semestinya tersangatlah rugi rugi dan rugi !! Hahaa. (*belagak plak kn.hohoi)

Kyra dah pergi tengok cerita tu hari Sabtu lepas dekat Sunway Carnivall Mall, Seberang Jaya dengan my bff, Nur dan kawan dia Yaya. (*Ada driver on jak. Haha.)ni haa cerita tu. ini gambar kita google ja. hee


Best woo cerita ni. Seriously. Hehe. Bagi Kyra la kan. Tak tau la plak tetiba bila orang lain p tengok cakap xbest. Yea la setiap orang ada pandangan masing2 kn ? Hee

Cerita ni lawak. Penat bergelak ketawa ja kat wayang tu. haha. Tengok la pelakon dia, "Zizan". Hadoi. Boleh kata semua orang yang kat dalam wayang tu gelak. Tak tau la kalau ada orang yang p tengok tapi xgelak. Mesti ada something wrong somewhere dengan orang tu I guess. haha.(*no offense. :-) )

Oke sekarang meh kita tgk sinopsis cerita nih. Then, boleh lah imagine cerita ni macam mana ye dak ? Hehe..

" Empat pelajar kolej jurusan Sains Sosial dan Manusia- Ajis, Ben, Yaya dan Diana ditugaskan untuk membuat satu tugasan mengumpul maklumat dan data tentang artifak-artifak di Gua Bewah. Yaya mendapat tahu Ajis bermain kayu tiga dan bertekad mahu putus hubungan namun demi menyiapkan tugasan, Yaya bersetuju unutk berdamai buat seketika. Tugasan berkumpulan memaksa mereka mencari ahli kumpulan yang ke-5 dari jurusan yang sama tetapi dari luar kampus bernama Marsha, seorang gadis gothik yang penuh misteri. Marsha kata beliau boleh membawa mereka untuk membuat kajian dan penemuan-penemuan artifak di kawasan gua yang tidak pernah di masuki manusia moden. Tiba di jeti Tasik Kenyir, mereka bermalam di dalam sebuah rumah bot kepunyaan seorang lelaki misteri bernama Abang Bob.

Bermula lah pengalaman pelik dan ganjil serta menakutkan sepanjang mereka mencari artifak di gua tersebut. Kesilapan mereka ialah memasuki kawasan gua yang dilarang kerana ia merupakan kawasan gua yang keras. Sekembali ke bot dari gua, mereka dirasuk oleh hantu gua dan diselamatkan oleh Abang Bob. Keesokan harinya Abang Bob menghilangkan diri manakala bot pula tiada minyak menyebabkan mereka mengambil keputusan mencari kawasan kampung untuk mendapatkan minyak. namun tindakan mereka itu memakan diri apabila mereka sesat jalan dan tidak temui mana-mana kawasan kampung mahupun jalan kembali ke bot.

Mereka terpaksa bermalam di dalam hutan dan diganggu oleh makhluk halus. Akhirnya mereka menemui sebuah rakit usang lalu mengambil keputusan mencuba nasib menaiki rakit tersebut daripada terusan menjadi mangsa gangguan mistik di dalam hutan. Mereka diselamatkan oleh bot peronda yang dipanggil oleh Abang Bob. Abang Bob menghilangkan diri sebenarnya untuk mendapatkan minyak tetapi telah disalahertikan oleh mereka berlima.Pengalaman di dalam hutan dan sepanjang kembara, mengembalikan ikatan cinta antara Ajis dan Yaya manakala membenihkan rasa cinta antara Ben dan Marsha".

Sumber:catsfm


Terima kasih sudi baca. LIKE sikit !

0 orang ringan tangan: