April 17, 2012

! Andai Lelaki Tahu !

Salam ^_^V
AWAS !! ENTRY PANJANG..

Tapi kalau baca sampai abes tak rugi pon. hikhikhik. Ada manfaat jugak entry ni. JOMMM BACA ! :Pini gambar sebagai hiasan dan sumbernya dr Mr.Google :)


Andai lelaki tahu,
Apabila seseorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu,
Apabila seseorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu,
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh, tetapi percayalah semakin bertambah saying mereka pada seseorang, semakin banyak pula sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik bukan untuk dirinya tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang, tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love you’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan kata dia rindu dengan kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Adai lelaki tahu,
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya  mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya walaupun sebenarnya memang kamulah terbaik dihatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud kasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya, Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan berkata,"tolong tinggalkan saya”,.Dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar sahaja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitive dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu,
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. Peremuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan lelaki itu berasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bias pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi , hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak-anak anda.


Terima kasih sudi baca. LIKE sikit !

0 orang ringan tangan: